Resultater

Fant dessverre ingen resultater...

  Miljø & Samfunnsansvar

  Sørlandschips er opptatt av samfunnet rundt oss og det lokale på Sørlandet. Det er her vi møter bonden og henter våre poteter, det er her vi finner kjærligheten til råvaren. Vi jobber hele tiden mot en mer bærekraftig produksjon og tenker miljø i alt vi gjør.

  MILJØ & SAMFUNNSANSVAR

  Sørlandschips er opptatt av samfunnet rundt oss og det lokale på Sørlandet. Det er her vi møter bonden og henter våre poteter, det er her vi finner kjærligheten til råvaren. Vi jobber hele tiden for en mer bærekraftig produksjon og tenker miljø i alt vi gjør.

  Skallet på poteten – sparer 10 millioner poteter i året

  Her på Sørlandet dyrkes det poteter av høy kvalitet, av våre stolte bønder. De legger sin stolthet i at poteten skal være av ypperste kvalitet, fordi det er dette som er utgangspunktet for å lage den beste chipsen. Vi i Sørlandschips har som mål at mest mulig av bondens poteter skal bli til Sørlandschips. Derfor steker vi alltid chipsen med skallet på. Vi synes dette gir en bedre smak, samtidig som vi sparer hele 10 millioner poteter i året, bare ved å bruke hele poteten. Det er bra for oss, bonden og miljøet. Vi jobber også hver dag med å justere maskinene slik at vi kan lage chips av både de største og de minste potetene.

  En helt ny chipspose laget av mer papir og 80 tonn mindre plast

  Når vi har laget vår beste chips, må vi naturligvis pakke den i en chipspose som sikrer at kvaliteten er like god når du åpner den for å nyte chipsen. Vi har strenge krav til holdbarhet og kvalitet for å redusere matsvinnet i butikkene og hjemme hos forbrukere.

  I 2019 lanserte vi Verdens Tynneste Sørlandschips i en helt ny type chipspose, helt uten metallbarriere. Dette var Norges første gjenvinnbare chipspose som skulle sorteres som plast. Mindre enn ett år senere hadde vi videreutviklet denne posen så hele posen var av én type plast, monomateriale, som gjør den enda enklere å resirkulere.

  I 2020 har vi allerede tatt neste skritt og tester nå en helt ny type emballasje hvor hoveddelen er papir. Arbeidet med denne posen har pågått i lang tid sammen med våre partnere på emballasje, og i januar kom de første posene på markedet, Sørlandschips Tang fra Lofoten og Sørlandschips Norsk Havsalt. De første fullskalatestene var positive og gav oss mye læring. Knappe 4 uker senere i februar lanserte vi ytterligere to chipsvarianter i den nye posen; Sørlandschips Fyldig Meksikaner, og Sørlandschips Sweet Chili. Nå er hele chipsporteføljen vår på vei over i den nye chipsposen. Med dette sparer vi hele 80 tonn plast årlig, og det synes vi er sabla bra.

  Har du innspill eller kommentarer til den nye chipsposen blir vi veldig glade for tilbakemeldinger. Du kan sende tilbakemelding til leifarne@sorlandschips.no.


  Medlem av Grønt Punkt Norge

  Sørlandschips er som Grønt Punkt Partner medlem i et lojalitetsprogram for medlemmer i Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt Norge AS sikrer finansiering av returordningene for plast-, metall- og glassemballasje, emballasjekartong, drikkekartong og bølgepapp. I tillegg drifter de innsamling og gjenvinning av plastemballasje, emballasjekartong og drikkekartong. Ved hjelp av enkle grep som å merke emballasjen med Grønt Punkt og kildesorteringspiktogram, hjelper vi forbrukerne med å kildesortere vår emballasje riktig, som er kritisk for å få gjenvunnet mest mulig av emballasjen vår.

  #Følgmeghjem

  Sørlandschips valgte i starten av 2020 å sette ekstra fokus på at all emballasje skal kildesorteres ved å løfte frem Action for Ocean sin kampanje #følgmeghjem på Sørlandschips Tang fra Lofoten, og Sørlandschips Norsk Havsalt. Kampanjens hovedfokus er at forbrukere skal ta emballasjen helt hjem til riktig søppelkasse.

  Til venstre: Vi er veldig stolte av vår helt nye pose til Verdens Tynneste Sørlandschips som du kan sortere som plast, den er helt uten metaller og vårt første steg mot et mer bærekraftig emballasjeunivers. Original: I 2020 kom vi med resirkulerbare poser til Originalserien vår, disse skal kastes og resirkuleres som papir/papp.